[...] retinolu odpowiada około 2900 j.m. Występowanie Witamina A występuje wyłącznie w produktach pochodzenia zwierzęcego. Zawierają ją: masło, mleko i produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, szczególnie bogata w nią jest wątroba. NIEDOBÓR I NADMIAR WITAMINY A Funkcje witaminy A: · zapobiega wysychaniu i rogowaceniu nabłonka, · sprzyja [...]
[...] mogą dawać dobre rezultaty podczas utraty tłuszczu pod warunkiem, że dobierasz odpowiednie produkty. Dla przykładu – tradycyjna japońska dieta tj. ryby, chude mięso, jaja, warzywa, ryż, słodkie ziemniaki, małe ilości przetworzonej żywności, itp. – skutkuje jednym z najniższych wskaźników otyłości i cukrzycy na świecie. I tego nie daje im [...]
Artykuł ma posłużyć temu, aby "Jak najmądrzej i najzdrowiej pobudzić swój Wzrost" u osobników płci męskiej, bez żadnych środków które nie dają 100% pewności (Nie mam na myśli HGH, który w tym temacie nie będzie poruszany z takiego powodu, gdyż powinien być tylko i wyłącznie skonsultowany z Lekarzem Endykrologiem). W Artykule sprostowanych jest [...]
[...] dieta powinna bazować na świeżych i gotowanych warzywach, powinny znaleźć się też świeże i suszone owoce, chude i półtłuste mięsa, ryby morskie, orzechy włoskie, migdały, jaja od kur z wolnego wybiegu, ryż, ziemniaki, kasze grube, razowe pieczywo. Słowo klucz –BAZOWAĆ! Czyli opierać się,stanowić lwią część naszego menu. Nie tylko i wyłącznie, [...]
[...] zielone i zolte,marchew,salata,szpinak,,pomidory,dynia,rzezucha,kapusta,groch.W produktach zwierzecych witamine A mozna spotkac:tran,watroba,mniejsze ilosci w:masle,zoltku jaja i tlustych rybach.Witamina A wystepuje jeszcze w pelnym mleku w postaci retinolu oraz prowitaminy-karotenu.Zawartosc karotenu w mleku zalezy od od sposobu zywienia [...]
Jaja Białka jaj, a nawet całe jaja są doskonałym źródłem białka. Białka to oczywiście niemal czyste proteiny. Całe jaja, kiedyś zakazane ze względu na cholesterol obecny w żółtkach, wracają znów do łask, przynajmniej w umiarkowanych ilościach. Jeśli masz prawidłowy poziom cholesterolu, jedno jajo dziennie możesz zjeść, Żółtka zawierają witaminę [...]
[...] Amino Acids ) i aminokwasów rozgałęzionych BCAA białka serwatkowe podnoszą po-posiłkowe stężenie aminokwasów we krwi do znacznie większego poziomu niż kazeina czy białka jaja. Globalnym efektem powyższych właściwości jest znacząca poprawa ogólnego bilansu azotowego organizmu - szczególnie w okresie wzmożonego katabolizmu (wysiłek fizyczny, [...]
Witam Wszyskich:) Starałem się zapoznać z wszyskimi działami na forum. Mam nadzieje że udało mi się przedstawić temat czytelnie - zależy mi na opiniach:) Mam kilka pytań i poprzebe przestawienia moich planów, dlatego zakładam temat-Przechodze do rzeczy: Niestety nie wiem w jakim dziale powinien znajdować się post ponieważ łączy 3 działy:) [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] małą liczbę aerobów (raz, dwa w tyg) Podjadanie od czasu do czasu 1-3 w tyg.:) Ilości składników odżywczych: -białka około 2,5-3g/kg masy ciała (piersi z kurczaka, WPI, jaja sporadycznie wołowina) -węglowodany max 6g/kg, (ryż basmati, brązowy, płatki owsiane) -tłuszcz koło 1g/kg (olej lniany, oliwa, MCT) Na redukcji ilość węglowodanów [...]
[...] Odżywka wysokobiałkowa wspomagająca przyrost masy mięśniowej. Zawiera 4 rodzaje białka o różnym czasie wchłaniania: kazeinę, koncentrat białka serwatkowego, białko jaja oraz koncentrat białka mleka. Big Zone Big Pro zawiera całe spektrum aminokwasów w tym zwiększoną zawartość aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) a także frakcje serwatkowe [...]
[...] organizmu są wspomniane już - beta-karoten i likopen. Witamina A (retinol), znajdująca się w produktach pochodzenia zwierzęcego (podroby, zwłaszcza wątroba, ryby (tuńczyk), jaja, masło) jest znacznie lepiej przyswajalna przez organizm niż karotenoidy. Bogatym źródłem karotenoidów są warzywa: marchew, natka pietruszki, szpinak, czerwona papryka, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] albo nic zdecydowanie wybierz twaróg jako tanie źródło białka. Dobre źródła b/w/t w diecie: Białka: Mięsa dobrej jakości (kurczak, indyk, schab, wołowina, cielęcina...), jaja, nabiał. Węglowodany: Ryże; kasze; ziemniaki; warzywa; płatki owsiane i otręby; ciemnie pieczywo; owoce. Tłuszcze: Oliwa, Olej lniany, orzechy. Kiedy znasz już [...]
[...] alergikami? Najczęściej reakcję alergiczną u nastolatków wywołują skorupiaki takie jak: krewetka, langusta, homar i krab, orzeszki ziemne, orzechy np. woskie, ryby, jaja.U młodszych dzieci reakcja ta występuje pod wplywem mleka, jaj, pszenicy i orzeszków ziemnych. Nastolatki raczej nie tracą alergii, natomiast dzieci z czasem mogą z niej [...]
[...] Diet paleolityczna, zwana też łowiecko-zbieracją, zawiera takie produkty jak mięso, ryby i owoce morza, orzechy, warzywa liściaste, korzeniowe i bulwiaste oraz owoce, jaja ptasie i okazjonalnie miód . W porównaniu do dzisiejszej diety zachodniej charakteryzuje się ona brakiem produktów zbożowych i roślin strączkowych, rafinowanych [...]